Leta i den här bloggen

fredag 19 juli 2013

Auktionsfynd....


Vi har utlovat att visa förra veckans auktionsfynd då det gäller antikt. Endast 1 inlämnat bud av en lokal möbelhandlare förelåg, varför föremålet kunde införskaffas för en "grynvälling". Håll i Er....det är ett utomordentligt sällsynt objekt som vi visar här. En tomflaska? Ett emballage för div. vätskor? Ja. En 1700-tals sigillflaska från Sandö Glasbruk i Ångermanland, med perfekt avtryck! Sigillflaskor från Strömbäck, Umeå stöter man på lite då och nu, men Sandöflaskor är som sagt en sällsynthet. Sandö Glasbruk fick sina privilegier 1750, 1751 var produktionen igång. Den lilla "barnflaskan" också den från 1700-talet  kom till oss dagen efter som bonus.
7 kommentarer:

 1. Vilken skönhet! Vad betyder KANS som står under Sandö?

  SvaraRadera
 2. Vilket underbart köp, gratulerar till det.
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 3. 5 100 kr är fullt ok som slutbud, om det är en riktig sigillflaska, dvs utan pålimmat sigill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu kostade inte flaskan 5100:-, utan 5000:-. Man får under normala omständigheter ingen sigillflaska under 10.000. Och sigillet var inte pålimmat.

   Radera
 4. Vilken tur för dödsboet/inlämnaren att flaskan inte gick "gratis" iaf.men ett fynd var det om flaskan är utan skador?

  SvaraRadera
 5. Jag besökte nyligen Sandö i Ångermanland, där glasbruket en gång låg, men där finns inga byggnader kvar. Endast glasrester och flaskhalsar i marken har jag hittat. Ett vackert läge var detta en gång i tiden.

  SvaraRadera