Leta i den här bloggen

fredag 7 december 2012

Katastrofalt dåligt av Uppsala Auktionskammare!

Den 5:e december bänkade jag mig framför datorn för att följa den Moderna Kvalitén i Uppsala. Det tog inte lång stund innan man fick avbryta auktionen p.g.a tekniska problem. Ett riktigt antiklimax! Auktionen blev uppskjuten till torsdag kl. 17. 

Återigen bänkade jag mig framför datorn för att följa auktionen. Jag hade satt mig tillrätta med en kopp kaffe. Den moderna auktionen hade inte börjat än, man höll på med den ryska avdelningen. Jag kastade ett "öga" på skärmen och fick syn på en text som löd " Ditt bud är det vinnande".
Jag höll på att sätta kaffet i vrångstrupen. Enligt datorn hade jag just köpt en Fabergé plakett för 86 000 kr. De följande minuterna köpte jag flera ryska dyrbarheter, enligt min dator. Tänk att man kan köpa utan att vare sig lämna anbud eller utan att man fingrat på tangentbordet.

 Frågan man ställer sig;  Hur många av de som deltog i budgivningen, fick uppfattningen  att de hade vunnit auktionen?

En och en halv timme försenad, kom den moderna auktionen igång. Även denna gång fick auktionen avbrytas p.g.a tekniska problem. Det som är kvar av den moderna auktionen har skjutits upp till på lördag.
Om det hade varit första gången tekniken krånglat på Uppsalas auktioner hade jag inte sagt något, men det är allt för vanligt förekommande för att jag ska vara tyst.

Det var ju en väldig tur att man inte hade kostat på sig resa och uppehälle för att följa auktionen på plats.

Det var bl.a den här lilla krabaten som hade väckt mitt intresse för den moderna auktionen. "Pulcino" av Peter Pelzel står högt på önskelistan, tyvärr räcker inte plånboken till. Den vackra fågeln klubbades för 13 000 kr.
Idag den 29/1 är det återigen dags för strul hos Uppsala Auktionskammare. Läs mer här

10 kommentarer:

 1. Det är en spännande värld vi lever i :-)

  SvaraRadera
 2. Oj Tradera ligger i lä där...det kanske är den nya budbetjänten....=)
  Tur att jag inte håller på med så dyra grejer..usch tacka vet jag loppisar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog lugnast att hålla sig till loppisar. Ja, Tradera ligger i lä. Jag har aldrig sett på maken av strul. Vilket kaos!

   Radera
 3. Vill bara tacka för en superblogg! Inspirerande som tusan. Lärorik och trygg, jag känner att jag litar på er kunskap och moral. Fantastiskt bra! Stort tack för många timmars härlig läsning. Önskar er en fin jul!

  SvaraRadera
 4. Instämmer i Annas kommentar, ni har skänkt mig många trevliga stunder. Bloggen är så variationsrik och lärorik. / Karin

  SvaraRadera
 5. Men hjälp!! Fick du inte lite panik? Jag tror att jag hade framkallat ett blödande magsår sjukt fort....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag säger så här, jag blev lite snopen, och förskräckt för några sekunder. Men insåg ganska snabbt att det inte var jag som hade gjort något galet.

   Radera
 6. Problemen verkar hålla i sig!

  Fick just upp detta:

  "Webbplatsens säkerhetscertifikat är inte tillförlitligt!
  Du försökte öppna www.uppsalaauktion.se, men servern angav ett certifikat som har utfärdats av en enhet som inte är betrodd av datorns operativsystem. Detta kan innebära att servern har skapat egna säkerhetsuppgifter som Google Chrome inte kan lita på angående identitetsuppgifter eller att en bedragare försöker hindra din kommunikation.
  Fortsätt inte, i synnerhet inte om den här varningen aldrig har visats tidigare på webbplatsen."

  Jag har kört Google Chrome typ ett år, men aldrig fått upp denna kommentar någonstans.

  SvaraRadera
 7. Det är aldrig kul med tekniska problem, man tycker ju att dem borde ge sitt yttersta för att lösa problemet så fort som möjligt. Detta verkar dock vara en sak som dem inte vill lösa. Om jag hade varit dig bakom datorn när beloppet visades hade jag blivit riktigt förbannad. Så ska det inte behöva vara.

  SvaraRadera