Leta i den här bloggen

måndag 13 april 2015

Uppsala Auktionskammare i blåsväder igen.


Bilden och texten är hämtad på Antikmonologens blogg
Återigen har Uppsala Auktionskammare utmärkt sig när det gäller auktionskatalog  och objektsbeskrivningar.  Antikmonologen har skrivit en utmärkt blogg om auktionen som går av stapeln den 14/4. Uppsala Auktionskammare har onlinekvalitetsauktion. Jag rekommenderar att ni tittar in hos Antikmonologen och läser dettta mycket intressanta blogginlägg om UAK:s katalog. Nicklas Cederqvist som är mannen bakom Antikmonologen har uttömt vad som bör sägas om denna fråga på ett förträffligt sätt.
Länk till Antikmonologens blogginlägg om Uppsala Auktionskammare KLICKA HÄR

Gång efter gång trampar Uppsala Auktionskammare i klaveret, är det inte elfenben och cites, krånglande internet auktioner, urusla kataloger så avslutar man affärsförbindelserna med de som kritiserar auktionskammaren, det är något Nicklas Cederqvist  och undertecknad har fått erfara. Mycket märkligt att ett av Sveriges störta auktionshus inte tål att granskas. Nicklas hade problem att logga in hos UAK, kontaktade kundtjänst, och till slut fick han detta mail från VD Magnus Bexhed.

Texten är hämtad från ett blogginlägg hos Antikmonologen. Länk KLICKA HÄR 


När jag nu själv har fått  inloggningsproblem vet jag vad det beror på. Jag har sökt Knut Knutsson för en kommentar, utan framgång. Jag vill att han ska förklara varför man avslutar sina affärsmässiga relationer med personer som kritiserar auktionskammaren. Jag kan tänka mig att detta förfaringssätt enbart är Herr Bexheds tilltag. När vi för ett tag sedan skulle titta på en auktionsvisning i Uppsala blev vi inbjudna som Knuts privata gäster fastän man för dagen inte hade öppet för allmänheten, utan hade specialvisning. Ska tillägga att det var inga sura miner alls från herr Knutsons sida, detta till trots att vi ibland har gett auktionskammaren svidande kritik.
Var har yrkesstoltheten och kunskapen tagit vägen hos UAK? Har makarna Knutson/Widenfelt totalt släppt greppet om auktionskatalogerna?
4 kommentarer:

 1. Bra att ni också skriver om deblaclet i Uppsala. Måste hända något i ledningen där snart (läs ny VD). Väntar också på att bli "persona non grata" efter ett kärnfullt mejl till Knutsson häromdagen - om nu unge besserwissern Bexhed får vantarna på mejlet. Vilket inte skulle störa mig nämnvärt. Är trött på alla "möjligen, troligen, eventuellt, kanske, osv" i deras katalogiseringar,
  Sagan är nog tyvärr all för UAK om inget radikalt händer.
  Anders L

  SvaraRadera
 2. Hej Anders,
  Tack för din kommentar. Någonting har hänt de senaste åren på UAK verkar som om man struntar fullkomligt i hur man katalogiserar, vilket naturligtvis både drabbar köpare och säljare.

  SvaraRadera
 3. Läs:
  http://www.direktpress.se/uppsalatidningen/Aktuellt/nyheter/NYHETER-Experten-Oansvarigt-av-Uppsala-Auktionskammare/

  AL

  SvaraRadera
 4. Googla på Uppsalatidningen och läs om Uppsala Auktionskammare!
  AL

  SvaraRadera