Leta i den här bloggen

lördag 6 april 2013

Antik & Samlarmässa i Hudiksvall, 13- 14 april 2013

Snart är det Norrlands största Antik & Samlarmässa. Mässan är på Glysis ishall i Hudiksvall. Det är Hudiksvallsortens samlarförening som anordnar mässan för 27:e året i rad. Det kommer med all sannolikhet att finnas en hel del bra retro på mässan.   Det brukar vara  retromontrar som sticker ut med förvånansvärt bra kvalité på godset och mycket bra priser. Har ni tid över är Hudiksvalls mässan helt klart värd ett besök. Alltid bra glas, porslin, roliga lampor, möbler och textilier så retrofantasten brukar få sitt lystmäte.

Det är den enda mässan där det inte förekommer någon handel innan mässan öppnar för allmänheten.
Öppettider:Lördag 10-16
Söndag 10-15
Entré 20 kr. Parkering 10 kr. Arrangör: Hudiksvallsortens samlarförening 

Här nedanför kommer lite bilder från förra årets mässa.



Titta gärna in på våra andra blogginlägg med bilder från mässan 2013




7 kommentarer:

  1. oh så mycket fint! Unikt om det inte förekommer handel innan mässtarten...

    SvaraRadera
  2. Ingen försäljning innan de öppnar. Kan du utveckla det där lite mer. Att de inte släpper in obehöriga är ju en sak men hur kan de kontrollera handlarna som är där? De kan ju ändå hinna före en minut efter öppnande eftersom de har sett varorna eller kan boka dem och komma prick när de öppnar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har varit så att ingen handel har tillåtits innan mässan öppnar. Det har hänt att handlare som inte har respekterat detta har kastats ut. Visst kan någon säkert handla direkt mässan har öppnat, men det brukar vara så stort tryck på insläppet, mässhallen kryllar av folk efter någon minut. Det är nog ingen som vill lämna sin monter då. Det är stor skillnad om man jämför med t.ex Älvsjömässan där det handlas hela tiden under uppackningen.

      Radera
    2. Man är ju oftast två så då kan en sälja och en springa och köpa det man sett ut innan så besökarna hinner ändå inte först på fynden.
      Därför tycker jag att denna regel inte har så stor betydelse.

      Radera
    3. Det är en enorm skillnad på mässan i Hudikvall och på andra antikmässor, då det handlas i dagar innan mässorna öppnas. På Älvsjömässan finns det handlare som åker sparkcykel mellan montrarna under uppackningen. Amerikanare, Japaner, Kineser och inte minst Nordiska antikhandlare går runt på mässan från tidigt på tisdag morgon i Älvsjö.
      Det kan säkert vara så att en och annan pryl försvinner direkt mässan öppnar, men det är ett sådant tryck när portarna slås upp, så det blir rätt bökigt om man som utställare ska hinna handla. Jag tycker att det är bra att man ger besökarna en ärlig chans till att fynda. Det är väl det besökarna har upptäckt, därav det enorma trycket vid insläppet.

      Radera
  3. Suverän mässa tycker jag! Vi kanske ses där!
    Mimmi

    SvaraRadera