Leta i den här bloggen

söndag 28 oktober 2012

Där tiden har stått stilla.

Nu när vinterkylan faller  som ett täcke över oss, kan jag inte låta bli att drömma om att det kommer en sommar igen. Jag städade  datorn igår kväll och fick syn på dessa sommarbilder, som är tagna i en liten by i Piteå Lappmark. En by där tiden helt har stannat upp. Byn heter Gallejaur och ligger precis på gränsen mellan Västerbotten och Norrbotten, tillhör Piteå Lappmark och Arvidsjaurs Kommun. Idag är Gallerjaur ett Kultur och Naturreservat, ett vackert sådant. Har ni vägaren förbi uppe i norr, sväng in till Gallejaur och njut av stillheten och den vackra miljön. Ni kommer inte att ångra er.






Vill ni läsa om Gallejaur gå in på den här sidan.  Gallejaur

7 kommentarer:

  1. Fantastiskt fint! Lite Emil i Lönneberga-atmosfär....

    SvaraRadera
  2. Men man vill ju att tiden hade stannat där på 1950-talet istället...!

    SvaraRadera
  3. Vackra bilder! Karin

    SvaraRadera
  4. Ser ut som en perfekt filminspelnings plats. LvT

    SvaraRadera
  5. Det är en mycket vacker plats och jag tror faktiskt att man har spelat in någon film där.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Crister i Gallejaur1 november 2012 kl. 08:13

      O ja. Bo Widerberg har spelat in "ormens väg på hälleberget" (efter Torgny Lindgrens bok) i Gallejaur. Så har det gjorts en dokumentärfilm som visats på tv och tagits utomhussener till filmen "Elina - som om jag inte fanns" som också visats på tv.

      Radera
  6. Nästa säsong ska jag åka dit. Livet blev inte som planerat denna sommar, ett ruttet lagårdsgolv tog mycken tid att ordna till. Gallejaur står nu överst på lista att se!

    SvaraRadera