Leta i den här bloggen

måndag 11 juni 2012

Prisrekord på allmogeföremål i Forsa

I helgen hade Hälsinge-Byrån auktion i Tövsätter, Forsa, där en bandvävsked från trakten skulle försäljas till högstbjudande. Auktionspubliken fick bevittna en gigantisk kamp och budgivning mellan 2 allmogesamlare. Priserna har som de flesta vet sjunkit som en sten de sista åren på allmoge, på alla platser utom i Hälsingland. Mycket beroende på 2 enträgna allmogesamlares kamp under sommarmånadernas auktioner. Månne skulle de må bra av lite mindre testosteron. För det är väl bara killar (läs gubbar) som kan vara så stolliga att de bjuder 84 000 kr för en bandvävsked / bandgrind,  som blev slupriset på bandskeden. Vårdslös hantering med pengar! Någon klok penningplacering lär det inte vara. Säljaren är bara att gratulera. Ska ni sälja allmoge, gör det i Hälsingland.
Bandvävskedar finns det mycket gott om i Hälsingland och Ångermanland, så det är inget  ovanligt föremål. Många var fint målade och ibland även snidade på ett vackert sätt. En vanlig fästmansgåva i det gamla jordbrukssamhället. Vi får hoppas att efterfrågan på skoband ökar så att placeringen bär sig.

84.000:-!!!! Bilden är hämtad från Auktionsfirman Hälsinge-Byråns hemsida.

2 kommentarer:

  1. kan det verkligen vara orginalmålning
    ser väldigt konstigt ut
    grattulationer till den som inte fick den

    SvaraRadera
  2. Nog tycker jag att färgen ser suspekt ut, föremålet saknar i alla fall patina av bilderna att döma. Ibland kan det vara svårt att se på en bild. Vi får väl hoppas att köparen har inspekterat föremålet ordentligt. Det är inte ovanligt att föremål bjuds ut som original och inte är det. Jag ska inte säja att de är så i det här fallet.

    SvaraRadera