Leta i den här bloggen

torsdag 30 juli 2015

Antikmässa Helsingborg 2015

Sommarens stora antikevenemang är till ända. Helsingborgs Konst & Antikmässa har arrangerats i över 50 år, 53 för att vara exakt. Årets mässa lockade ca. 12 000 besökare. En hel del föremål bytte ägare då kommersen sägs ha varit god. Som alltid på antikmässor fanns det en hel del trevliga föremål. Jag börjar med den positiva sidan av arrangemanget, ris blir det i nästa blogginlägg.

Personligen tyckte jag att de var de moderna montrarna som stack ut i år. Givetvis fanns en hel del antika godbitar även på denna mässa. Bo Knutssons Antik & Konsthandel, Larssons Antik, Göinge Antik och Wickströms Antikhandel var några som  hade montrar vars saker tilltalade mig.
På den moderna sidan var det Sweden Antique, Palk Antik & Design som hade föremål som fick hjärtat att slå lite extra. Trevligt glas och keramik fanns hos Saker som jag har i Liatorp.

Numera Mässor AB arrangerade mässan, vilket de gjorde till belåtenhet för oss besökare, även de utställare jag talade med var nöjd med årets arrangemang.
Projektledare för mässan var 
Ann-Christine Pettersson, en syssla som hon klarade med elegans.
Nytt för i år var att man även kunde njuta av vin och delikatesser på det parallella arrangemanget ”Vin & Deli”. Ett trevligt inslag för oss som besökte mässan.


Lite bilder på sådant som tilltalade mig.

Ett härligt bockbord med marmorerat underrede, för att inte tala om den roliga krokodilen skuren i trä, inte så hög ålder men trevlig ändå. Hos Larssons Antik.

En mycket trevlig dörr från renässanstid, plus lite annat smått och gott. Hos Wickström Antikhandel
.
En tidig mycket charmig tomte, inte min typ av föremål, men denna gillade jag verkligen. Barockljusstakar är alltid trevligt. Spegeln i rokoko pryder sin plats. Wickströms Antikhandel hade även dessa trevliga föremål.


Et vackert kulturföremål är denna Tröys eller skjenkekar som det heter i Norge, den svenska benämningen är pipskål eller tappskål.  Göinge Antik hade denna noska skönhet i sin monter. 
Sweden Antique  hade detta trevliga jakaranda skrivbord.


Läckra fåtöljer hos Palk Antik & Design.

Trevliga keramik och glasföremål hade Saker som jag har i Liatorp. Jag blir riktigt glad när jag ser färgprakten på glas från 60-70 talet.

Trevlig keramik från Höganäs, som tyvärr är lite underskattad.

Nästa blogginlägg behandlar sådant som var mindre bra på årets Helsingborgsmässa. Det blir även senaste nytt i pottskåpsaffären.

2 kommentarer:

 1. Glasvasen på Sweden Antique's skrivbord är IKEA från förra året. Jag köpte själv en likadan i Birsta...undrar vilken kategori den faller under - konst, antik eller design?
  / Hans

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bild är tagen innan mässan öppnade, har ett svagt minne av att det var blommor i vasen då mässan öppnade.

   Radera