Leta i den här bloggen

onsdag 11 september 2013

Himmelriket på jorden - Lata Pigan

Jag överdrev nog lite nu, men älskar man textilier, form och färg som jag gör, är det nog bra nära sanningen.
Mer eller mindre av en slump hittade vi denna fantastiska butik  i Vela strax utanför Enköping. Som vanligt stannande vi när, vi såg en inbjudande skylt med magiska ord. Orden jag syftar på är Loppis, Antikt, Second Hand, Retro, alla ställen som skyltar med dessa fyra ord måste besökas. Så också den här gången. Vi anlände till Lata Pigan några minuter före stängning. Frågade snällt om vi fick ta en titt fastän vi kom i sista minuten. Det gick bra, och jag höll på att smälla av när jag kom in. Olof som alltid är först in, ropade till mig att jag kunde stanna i bilen, och jag förstår varför. Han blev nog lite orolig när han såg sortimentet.
En stor lada med 400 kvm vintage och retro, lampor,porslin massor av 60 tals tyger och mängder med vintagekläder
Ska tillägga att det blev övertid för Lata Pigan den dagen, vi fick ett trevligt bemötande, så det var inte bara sortimentet som var bra.

Lata Pigan delar butik med Klarafina och tillsammans har de som sagt ett fantastiskt sortiment av retrotyger och vintagekläder. Det är helt klart en av sommarens trevligaste butiker: Jag kommer att besöka den igen och igen. Nästa gång jag ska inhandla roliga kläder vet jag vart jag ska åka.

Titta på bilderna och njut av de vackra textilierna...









Här har ni Lata Pigan (Margareta) i egen hög person.
Lata Pigan finns på facebook gå gärna in och gilla sidan, det har vi gjort.

4 kommentarer:

  1. Det är ett suveränt ställe! Jag köpte Percyblå AR-tekoppar när vi var där senast :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det suveränt! Det fanns en hel del porslin men jag blev så hänförd av alla tyger, så jag hade bara ögon för det.

      Radera
  2. Svar
    1. Det är väl värt ett besök, du kommer inte att bli besviken.

      Radera