Leta i den här bloggen

tisdag 27 augusti 2013

Uppsala Auktionskammare i blåsväder..

Idag har Uppsala Auktionskammare haft sin onlinekvalitetsauktion. Polisen har stoppat försäljningen av elfenbensföremål. Detta efter att polisen läst bloggen ANTIKMONOLOGEN.

Från Antikmonologen:
BREAKING: Jag har just (kl 13.40 den 27 augusti), under pågående UAK-auktion, blivit informerad om att Uppsalapolisen- skoj att också Polisen läser ANTIKMONOLOGEN!- tvingat UAK att dra tillbaka ALLT vid denna auktion utbjudna elfenben, till min och elefanternas oförställda glädje. Jag känner inte till några som helst detaljer. NEWS!  

Nicklas Cederqvist som driver bloggen Antikmonologen har lagt ner ett enormt arbete med att granska asiatiska avdelningen på  Uppsala Auktionskammares onlineauktion.
Denna auktion kommer att gå till historien som den sämst katalogiserade auktionen någonsin. 

Med konditionsrapporter som ser ut så här:
"Slitage, obetydlig nagg. Sprickor. I övrigt troligen gott skick"

Nicklas är en av Sveriges bästa experter då det gäller antika asiatiska föremål. Han har bland annat fått sin utbildning på  Sotheby´s Institute (London). Som ett tips till Knut Knutsson på Uppsala Auktionskammare, Nicklas står gärna till förfogande som sakkunnig då det gäller asiatiska föremål. Att Uppsala Auktionskammare behöver förstärka den avdelningen råder det knappast några tvivel om.

Nicklas Cederqvist som driver bloggen Antikmonologen, bilden har vi lånat från Antikmonologen.

Länk till artikel i AFTONBLADET angående Uppsala Auktionskammares försäljning av elfenben


7 kommentarer:

 1. Jag håller med om att det är den sämsta katalogiseringen man någonsin har sett. Att UAk kallar sig ett av Nordens ledande auktionshus blir lite löjeväckande efter detta. Hela katalogen var ett skämt. Lasse J.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med dig om att det är löjeväckande. Som kund får du ingen vägledning alls av denna katalogisering.

   Radera
 2. Trodde att Uppsala var bättre än så. / Karin Andersson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det trodde jag också. Detta var ett riktigt bottennapp.

   Radera
 3. Hejsan St Olof.
  Jag tackar för ovanstående omnämnande! Jag har gjort reklam för St Olof i olika sammanhang, som en av få skribenter som vågar ifrågasätta oriktiga företeelser i antikbranschen. Vill ni se ytterligare upprörda reaktioner på UAK:s senaste katalog, så finns det en hel del i kommentarsdelen till min blogg om UAK.
  Varma hälsningar,
  Nicklas Cederqvist/ Antikmonologen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nicklas;

   Omnämnandet är välförtjänt, skriver aldrig i positiva ordalag om man inte förtjänar det. Jag har varit inne och läst i kommentarerna på din blogg. Roligt att ditt gedigna arbete har fått sådan respons.
   Det ska bli spännande att följa fortsättningen med elfenbens föremålen.

   MVH/ Ann-KAthrine

   Radera
 4. De stora förlorarna är de som säljer. En del antika möbler skänktes nästan bort. Såg ett par senbarock stolar som man hade katalogiserat som sent 1800-tal! Katalogen består av mängder med fel. Karl M

  SvaraRadera