Leta i den här bloggen

tisdag 6 augusti 2013

Loppistips Lycksele

Det har varit några härliga sommardagar, vi har varit lediga, njutit av det fina sommarvädret och av Vindelälvens orörda natur. Ett och annat loppisbesök har det också blivit. Därför vill vi passa på att ge några bra loppistips så här i slutet av den norrländska loppissäsongen.

I Medelås ca 4 mil från Lycksele vid Umeåälvens strand huserar Medelås Loppis, en stor loppis med ett varierat trevligt utbud av både retro och antik. Vi rekommenderar att ni gör ett besök på denna trevliga loppis. Kör Blå vägen mot Storuman från Lycksele räknat.

Vindelälven och Mårdseleforsen i synnerhet är ett riktigt trevligt utflyktsmål, vi bara älskar Vindelälvens orörda natur. Matsäck med mackor och kaffe kom väl till pass. Vi promenerade över en av  hängbroarna som finns i Mårdseleforsen, bara för att få sitta och njuta av naturens krafter.I lilla byn Mårdsele finns dessutom 3 st. loppisar att besöka. 2 st. systrar, Gudrun och Ulla, har var sin loppis som ligger mittemot varandra. Gudrun har Gamla Ting, en stor trevlig loppis med varierat utbud. Ullas loppis är lite mindre men väl värt ett besök, vi fyndade en Fugaskål där för 15 kr. Förutom loppis har Ulla även ett café där det serveras hembakat.

Gamla Ting i Mårdsele huserar i detta hus.

Den 3:e loppisen är Vindelälvornas loppis, bara ett stenkast från de andra två. Tyvärr hade de stängt. Vi tror oss veta att de har en och annan riktigt trevlig retropryl i sin loppis. Åtminstone är det vad deras blogg skvallrar om. Vi får planera bättre nästa gång så att vi även kan besöka Vindelälvorna.

1 kommentar:

  1. Jag var ju och hälsade på hos Vindelälvorna för någon vecka sen, ena systern väntade smått (som nu kommit) och den andra hade inte semester så det var bara öppet på helgen, inte varje helg heller. Målet är att de ska kunna ha öppet kontinuerligt nästa sommar, vi får hoppas det går bra :-) Det är annars mycket trevligt att besöka den loppistäta byn, ett stenkast eller två där min mamma kommer ifrån. Jag har sedan jag var liten varit där ganska ofta, Mårdseleforsarna var redan då ett populärt besöksmål, vi älskade att springa (ajaj) över broarna. Då fanns det inte mycket mer än en kiosk där tycker jag mig minnas.

    Vi fikade aldrig hos Ulla i år, men väl för något år sen. Hon letar efter någon som vill ta över, köpa gamla Granströms affär eftersom barnen bor söderöver och hon gärna vill närmare. Systern bor i Ludvika för övrigt, vi språkades tyvärr inte vid i år, det var hennes man som var där vid vårt besök.

    SvaraRadera