Leta i den här bloggen

måndag 6 maj 2013

Sommaren närmar sig med stormsteg...Auktions säsongen börjar...

Numera är det auktion året om, internet har verkligen ritat om kartan, men det är något speciellt med sommarauktioner. Nu är det bara en månad kvar till säsongen börjar på allvar.
Finns det något roligare än att komma till en genuin gårdsauktion. Ännu roligare är det om inte auktionsgodset legat ute med bilder på nätet. Det är lite surt om man sitter en hel dag och väntar på en "godbit" och när det är dags kopplas telefonerna upp. Det är väldigt sällan man gör riktiga fynd på en auktion, men det är chansen till fynd som gör det spännande. Man ska inte ha orimliga förväntningar, utan ta det för vad det är, en trevlig dag där man får se roliga saker. De flesta av er är säkert vana auktionsbesökare, men för er andra kommer här den obligatoriska listan med goda råd.

1. Kom alltid i tid till visningen så att du hinner undersöka de föremål som du tänker bjuda på.
2. Bestäm redan på visningen hur långt du ska gå i budgivningen, bjud inte ett öre mer. Det är lätt att ryckas med. 
3. Köp bara föremål som du verkligen vill ha och som du har tänkt att leva med, handla aldrig i spekulationsyfte. Priserna går upp och ner på antikviteter och konstföremål och dessa är väldigt osäkra som investeringsobjekt. 
4. Bjud tydligt både med röst och hand så att auktionisten uppmärksammar ditt bud.
5. Håll inte handen uppe under budgivningens gång så att auktionisten uppmärksammar att du ämnar fortsätta budgivningen. Du blir då ett lätt offer för en budtrissande auktionist. (vilket inte är ovanligt).
Ta med stol, paraply, fikakorg och ett glatt humör så får du säkert en toppen dag.


En vanlig syn om det finns någon gitarr till salu.
Den obligatoriska korven.
Se till att ni sitter bekvämt.

Och som alltid är den s.k. "handlarringen" närvarande.

6 kommentarer:

  1. För något år sen blev jag upplyst om "handlarringen" Fy vad besviken jag blev! Det är nog många som har lämnat in saker på auktion och gått miste om mycket pengar, utan att dom har vetat om det!
    Mimmi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om du visste vad den så kallade ringen drar upp priserna på auktion så skulle du buga och tacka!!!
      Christer

      Radera
  2. är det ni själv som är modeller på bilderna? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min kära make Olof ser du på bilderna, han med det långa skägget :)

      Radera
  3. Älskar sommarauktioner. Det är som du säger något visst med att gå omkring på någons gårdsplan och titta efter saker som tilltalar en för att sedan bjuda på något som man inte alls hade tänkt sig innan man for dit.

    SvaraRadera