Leta i den här bloggen

fredag 8 mars 2013

Stulen Konst / Antikviteter

Vi börjar nu med en ny kategori här på bloggen, där vi presenterar stulen konst och stulna antikviteter.

Två värjor från 1600-talet är stulna från Risinge Kyrka i Finspång

Tisdagen den 12 februari 2013, mellan kl. 12.00 - 12.40 tillgreps två värjor tillverkade på 1600-talet, från Risinge kyrka i Finspång. Med våld har den låsta dörren till kyrkan slitits upp och inne i kyrkan har glasmontern där värjorna förvarades slagits sönder.
Den övre värjan på bilden har en längd av 105cm och på klingans övre del finns en otydbar text och årtalet 1645. Den undre värjan på bilden har en längd av 99cm och saknar "handtag".


Känner ni igen värjorna, har sett eller hört något kontakta STÖLDTIPSET



   
Två ljuskronor stulna i Malsta Kyrka , Norrtälje


Torsdagen den 17 januari 2013 upptäcktes att det varit inbrott i Malsta kyrka i Norrtälje. Vid inbrottet har bl.a. två ljuskronor tillgripits. En ljuskrona är från 1856, och är både för levande- och elektriska ljus. Den mindre ljuskronan är från 1600-talet, tillverkad av mässing och endast för levande ljus. Vid inbrottet tillgreps även en trearmad ljusstake (ej på bild), sex st mässingsljusstakar, Karl XII:s bibel samt en kista från 1777. Kistan var försedd med ett s.k. polhemslås.

Känner ni igen föremålen, har ni sett eller hört något kontakta STÖLDTIPSET

2 kommentarer:

  1. Stjäla ur kyrkor och stjäla av gamlingar då har man hamnat längst ner....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är trist, det är därför vi publicerar detta på bloggen. Tyvärr hamnar en del av det stulna godset med all sannolikhet hos en och annan antikhandlare. Vi får hoppas att det är många som läser inläggen, under etiketten Stulen..., och är uppmärksam om varorna skulle bjudas ut.

      Radera