Leta i den här bloggen

måndag 4 mars 2013

I musikens tecken...

De sista veckorna har det varit mer musik än vanligt i vårt hem. Morgon, middag, kväll har gitarren varit framme. Förutom spelande har det transkriberats noter och memorerats texter. Det har blivit väldigt lite tid över för loppisbesök och auktioner. Men jag tänkte att det var på sin plats att berätta varför det har varit så tyst.

På Tu Manhandband ( Olof & Isabelle) hade sin första spelning i onsdags. Isabelle har en väldigt bra "pipa", och Olof är suverän på gitarr. Naturligtvis blev det succé. På repertoaren stod delar av den Svenska visskatten med låtar av bl.a Evert Taube 17:e Balladen, Lisa Ekdal - Benen i kors. Cornelis Vreeswijk, Caja-Stina Åkerström m.m

Ni som bor i närheten av Sollefteå och inte hade möjlighet att höra duon när de spelade på Café Petter, kan göra det den 28 april i Graninge Kyrka.

I helgen repade det nygamla rock/bluesbandet för första gången. Ny i bandet är Engelsmannen James Wood en mycket kompetent basist, som under 20-års tid har spelat  rock/blues i London. Förutom att han spelar bas, skriver han även egna låter. Sångerskan Isabelle Sjöberg är också ny medlem, hon har en stämma som passar utmärkt i detta sammanhang.  Det ska bli spännande att se vad bandet kan uträtta. Jag blev riktigt glatt överraskad av hur bra det lät på första repet. Min uppgift har varit att stå för markservicen, mat, fika, skriva ut texter...

Olof på Café Petter

James Wood (Woody) bas, Anders Blom trummor, Olof Salmonsson gitarr, Isabelle Sjöberg sång.



Ja nu vet ni vad vi har gjort och varför det har varit så tyst. Ombyte förnöjer, det har varit riktigt roligt med lite musik. Om sanningen ska fram har jag varit rätt så trött efter besöket på Antikmässan i Älvsjö.

2 kommentarer:

  1. Göran i Kramfors6 mars 2013 kl. 21:31

    Vilket härligt namn: På Tu manhandband! Och vilket skönt gäng det ser ut att vara. Är antikaffären också öppen den 24:e april?

    SvaraRadera
    Svar
    1. För dig är det alltid öppet, inte under spelningen men före eller efter går det bra.

      Radera