Leta i den här bloggen

måndag 25 mars 2013

Loppistips i Påsktid

Nu går vi mot påsk som infaller ovanligt tidigt i år. Det är så lätt att glömma varför vi firar våra högtider som jul och påsk. En tanke som slog mig häromdagen var att det var så konstigt att påsken ligger så olika i tid. Mellan den 21 mars och den 25:e april infaller påsken. Det är lite märkligt att påsken kan vara både i mars och april, vi flyttar ju aldrig julafton. Regeln säger att påskdagen infaller den första söndagen efter den första "ecklesiastiska" fullmånen som infaller tidigast 21 mars. I Sverige har samma regler använts för att bestämma när påsken infaller sedan 1844. Det är bra med uppslagsböcker, när nyfikenheten blir för stor. Förutom att påsken är den viktigaste högtiden under det kristna kyrkoåret innebär det att vi har ledigt en massa dagar och vad passar bättre än en loppisrunda?

Vi vill därför ge er ett loppistips så här i påsktid.
Vår granne Graninge Bruk Antik & Antikvariat har öppet sin loppis hela påsken. Öppettider 10-16 från skärtorsdag till annandag påsk. Fr.o.m.18 maj öppet varje dag 10-16.
Jag kan meddela att det har kommit in mycket trevliga saker under vintern, jag var där och tjuvkikade igår när Micke och Solan lastade in nya varor.

Det är i bruksbyggnaderna som ni ser här nedanför som Graninge Bruk Antik & Antikvariat huserar: Över 1000 kvm. fullproppat med saker. En hel del retro, men även antikt, finns i deras sortiment.


Nu har det börjat märkas att det går mot ljusare tider, dagarna har blivit längre. Med en halv meter snö känns det lite tröstlöst ibland. Jag längtar efter sommar. Det är därför jag lägger in lite sommarbilder, för att mana på våren lite.. 
I kvarnen finns det gott  om trevliga saker, den ligger lite på sidan om de övriga bruksbyggnaderna, så det är inte ovanligt att kunder missar att gå in där.
Efter påskhelgen har man öppet varje lördag 10-16.
Fr.o.m den 18:e maj har man öppet alla dagar. Öppettid 10-16.

1 kommentar:

  1. Jag och barnen ska fira påsken i Graninge med mina föräldrar så vi ska försöka göra några fynd :)

    SvaraRadera