Leta i den här bloggen

tisdag 12 februari 2013

Mässan i Älvsjö är i full gång

Nu är  antikmässan i full gång, antikhandlare från hela världen åker med sparkcyklar, runt om i lokalen och sätter lappar på föremålen. Lastbilar, bussar och stora släpvagnar, trängs ute på lastkajen. Man kan lugnt säga att det är rätt så kaotiskt inne i mässhallen just nu. Utställarna arbetar febrilt med att få i ordning sina montrar. En av de första handlarna som var i farten i morse var Blomstens Antik från Vallsta. De ställer ut på mässan för 15:e året i rad!
Så här såg det ut när Blomstens öppnade dörrarna till bussen. Förutom allmoge kunde jag skymta en del riktigt trevlig 1900-tals design, som t.ex de röda Edsby-stolarna som ni ser  på bilden

Ett trevlig hörnskåp av den Ångermanländske storsnickaren Zachris Persson, 1793-1871. Han var från Lidgatu en av Ådals-Lidens äldsta byar. Finns till salu hos Blomstens Antik.

Ett väggskåp från Hälsingland av senbarock typ med Järvsö måleri, också det hos Blomstens.


Så här kaotiskt ser det ut i de flesta montrar just nu,
Senare idag ( läs i kväll) kommer en större förhandstitt på vad som mässan har att erbjuda. Men än så länge ser det mycket lovande ut. Även om det är en del saker som inte riktigt hör hemma på en antikmässa. Vi får se om juryn gör sitt arbete.

För information om mässans öppettider klicka  HÄR

1 kommentar:

  1. Hörnskåpet ser riktigt trevligt ut! Lasse.J

    SvaraRadera