Leta i den här bloggen

söndag 10 februari 2013

Antikmässan i Älvsjö 2013 - Inflyttningen börjar....

I morgon börjar inflyttningen på årets Antikmässa i Älvsjö. Det är bara SKAF:s medlemmar som har tillgång till mässhallen redan på måndag. Den officiella inflyttningen börjar på tisdag morgon kl. 07.00 och varar till kl. 22.00 på tisdagkväll. De allra flesta utställarna flyttar in på tisdag, men någon eftersläntare brukar alltid dyka upp på onsdag. 

Det ska bli roligt att se hur det ser ut i år, med förhandshandeln. Handeln brukar sätta igång redan under inflyttningen. Dels så köper och säljer utställarna mellan varandra, dels så brukar det vara en hel del utländska handlare på plats innan mässan öppnar.

Första gångerna jag besökte mässan förstod jag inte att det hade varit handel redan innan mässan öppnade. Jag blev mycket förvånad  då jag på vernissagen tittade in i en monter som nästan var tom.
Under uppackningen brukade det gå som ett sus genom utställningslokalen då JAF Antik från Järvsö anlänt till lastbryggan. Många i lokalen drog sig då mot lastkajen för att se vad Hälsingarna har med sig.
För en så där 5-10 år sedan var det rena hysterin då de anlände, men på senare år har det lugnat ner sig betydligt. Kanske för att det inte är lika lätt längre att hitta toppobjekt, och priserna har jämnat ut sig. Nu för tiden kostar det lika mycket om inte mer i Hälsingland.

Det ska bli spännande att följa utvecklingen och se hur det går med förhandshandeln och handeln på mässan detta år, lågkonjukturen har som bekant slagit hårt mot antikbranschen.

Nästa gång ni hör av oss, blir det en förhandstitt på vad mässan har att erbjuda.

Öppettider 14-17 februari 2013 Torsdag 11-19
Fredag 10-18
Lördag 10-18
Söndag 10-17

Onsdagen den 13 februari är det vernissage 16.30 - 22.00 för speciellt inbjudna.
Även om du inte är inbjuden brukar det gå att köpa biljetter till vernissagen.

5 kommentarer:

 1. Ska ni sälja på mässan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, vi ska inte ställa ut. Vi ska bara njuta av mässan.

   Radera
 2. intressant läsning!Funderar att gå på onsdag em/kväll. Kanske finns något fint kvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du hittar säkert något fint. Många utställare sparar "godbitar" och tar fram dessa strax innan portarna slår upp.

   Radera
 3. Längtar...Åker upp till storstan på torsdag för att gå på mässan på lördagen.

  SvaraRadera