Leta i den här bloggen

torsdag 13 december 2012

I jakten på skönhet....

Ibland när man besöker landsortsauktioner stöter man  på föremål som man inte har en aning om vad de har för funktion. Jag bläddrade i en katalog från Nils Adamssons Sjukvårdsaffär från slutet av 20-talet. Jag hittade en hel del kuriositeter.

Vad sägs om den här massagappareten?

I beskrivningen står att läsa "regelbunden behandling av ansiktet och andra delar av kroppen med massage är det enda verksamma medlet för avlägsnande av tecken till inträdande ålderdom"



Eller vad sägs om den här Bröstframbringaren?

"Bröstframbringaren Sanitas är avsedd för utveckling av späda eller platta bröst samt för återställande av fasthet, spänstighet och runda former hos hängande och slappa bröst"

De här ansiktsbindorna är till för att avlägsna rynkor, borttagande av dubbelhakor, alltför stor fyllighet i kinderna och andra förändringar i ansiktsformen, vilka inträda med åren.

Jakten på skönhet var lite harmlösare förr. Idag går den jakten många gånger överstyr, med ingrepp som kan ge men för livet. Vi blir allt mer benägna att ta stora medicinska risker i jakten på skönhet. Under 2012 har man beräknat att det har gjorts 25 000 skönhetsoperationer i Sverige. 
Det är en marknad som ökar med 15-20% / år.

Om man kunde se motsvarande siffror för antikbranschen så här i lågkonjunktur, vad vore det då för sak att vara antikhandlare.

5 kommentarer:

  1. Jag har haft en "bröstframbringare" av ett annat fabrikat. Den skulle kopplas till kallvattenkranen. Den hette Massosein och det finns en del gammal reklam på Google.

    SvaraRadera
    Svar
    1. För mig var det en ny bekantskap, även om man stött på det mesta genom åren. Låter inte så bekvämt med att den kopplas till kallvattenkranen.

      Radera
  2. Kramforsmaterial igen! Kul grejor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det Kramforsmaterial, det är en riktig liten guldgruva med roligt saker.

      Radera
  3. Wow vilket härligt inlägg. Tack för att du delade med dig!

    SvaraRadera