Leta i den här bloggen

söndag 4 november 2012

Prisökningar att vänta?

Det är bloggutmaning igen, det är Jan Johansson som har den förträffliga bloggen Form 55 som har utmanat oss andra retrobloggare.
Utmaning: Presentera 2 st. föremål som kommer att stiga i värde inom 2år.

Det pratas ofta om vad som ska bli nästa stora trend. Det är nästan omöjligt att veta, den som kan förutse det blir förmögen. Vad som däremot är lite lättare att sia om är vad som händer de närmaste åren. Mycket beroende på att man ser en eftersläpning mellan Europa och Sverige, mellan stad och landsort.

Jag har valt två st. inte alltför dyra och rätt vanliga föremål, som jag tror kommer att stiga i pris de närmaste 2 åren.
Det första är Perstorpsbordet, idag kan jag köpa dessa för mellan 50-250 kr st. om ett par år får jag säkert ge en 1000-lapp.


Det andra som jag tror kommer att öka i pris är Art Deco lampor typ den som är på bilden här nedanför. De är snygga, lättplacerade och förvånansvärt billiga. Jag behöver inte betala mer än ett par hundra för den här typen av lampor.Då det gäller antikviteter är jag helt övertygad om att vi kommer att se en prisökning på klassiska antikviteter från 1700-talet. Dessa föremål har åkt med i det allmänna prisraset, som vi har sett de senaste åren just på antikviteter. Så tycker du om t.ex Gustavianska speglar "från tiden" KÖP, dessa kommer inte att bli billigare än vad de är idag.

Länkar till andra retrobloggare som är med i utmaningen.
Form 55
Femtiotalsjakten
Loppis Entusiasten
Precis en sån
Porslinsbloggen
Tanten på Auktion
Porslin och Nostalgi
Randiga Tråden
fina fyndet 

6 kommentarer:

 1. Jag har alltid gillat Art deco, tyvärr bor man på fel ställe för att hitta bra saker, men det är helt klart "värda" att öka i pris.

  SvaraRadera
 2. Jag är beredd att hålla med. Framför allt om borden. De tror jag kommer att bli riktigt dyra :)

  SvaraRadera
 3. Jag är glad att jag har ett mörkgrått Perstorpsbord, det är drag efter dem redan idag så där siar du nog rätt...

  SvaraRadera
 4. Tror det samma ang. Perstorp och Art Deco. Dessutom att antika möbler och allmoge kommer att ( måste) öka i pris.

  SvaraRadera
 5. Trevlig blogg, den kommer jag att följa. Inressant inlägg om vad som ska öka i pris. Jesper B

  SvaraRadera
 6. naturligtvis kommer koppar att öka,det har ju nått botten så det kan ju bara gå upp hälsningar från kurt o maj-britt i Luleå

  SvaraRadera