Leta i den här bloggen

söndag 22 april 2012

Prisfall på Allmogemöbler. Katastrof!!!!!!!!!!!

Detta golvur från Medelpad såldes för 5 år sedan för 65 000 Sek. Nu såld i Mars på Bukowskis Market för 5.500 Sek. Vem tog denna enorma förlust?




Bilden hämtad från Bukowskis Market som anses få bäst betalt av alla auktionshus för tillfället!

6 kommentarer:

  1. Otroligt vad priserna rasat fort :( Tråkigt för alla som investerat sina besparingar i kvalitetsmöbler som knappt har något värde idag. Förmodligen får möblerna aldrig tillbaks sitt rätta värde under deras livtid. Hoppas att de gedigna möblerna får gå i arv och bli väl omhändertagna. Det finns en otrolig charm och en viktig historia i dem tycker jag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Priserna har rasat väldigt snabbt, det är både på gott och ont. När priserna var skyhöga var det många kulturföremål som gick på export. Jag håller helt med dig Cathrin. Vi får hoppas att möbler och kulturföremål bevaras trots det ringa värdet idag, och att de får gå i arv till kommande generationer.

      Radera
  2. Det är sorgligt när inte riktigt gamla möbler och saker uppskattas, risken finns alltid att folk inte orkar bemöda sig om att sälja utan istället kastar riktiga antikviteter, då är det VERKLIGEN katastrof! Det bisarra är att allt handlar om inrednings-mode!Just nu ska de vara design från 1900 talet. Hoppas verkligen att det här uppmärksammas på något vis så att inte antikviteter försvinner.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi får ju hoppas att de som är intresserad av antikviteter passar på att köpa nu när det är så billigt. Redan nu kastas nog en hel del kulturföremål.

      Radera
  3. Numera behöver jag inte ens betala för allmogemöbler av enklare slag. Det är tur att jag har ett stort hus så jag kan få plats med det mesta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är tur att man inte står med stora lager allmoge inköpta för dyra pengar. Jag tänker på senaste åren skyhöga priser på allmoge i Jämtland och Hälsingland. Antikhandeln har en förmåga att inte bromsa i tid. I våra trakter har övermålade skänkar kostat mellan 10 000-20 000 kr i första led. Vem kan tänka sig ha sådna på lager nu?

      Radera