Leta i den här bloggen

torsdag 17 augusti 2017

Ransäter Antik & Samlarmässa 2017

Ransäters Hembygdsgård ligger vackert beläget intill Klarälven. Varje år anordnas där en Antik & Samlarmässa som är  störst av sitt slag i Värmland. Arrangör är Ransäters Hembygdsförening, mässan har många år på nacken och är sommaren allmogemässa nr.1. Mängder av allmogeföremål byter ägare. Närheten till Norge gör nog att man här får se en hel del träföremål och bruksföremål som inte är så vanligt förekommande på andra mässor. Våra grannar i väster har en helt annan kärlek till kulturföremål än vad vi svenskar har.
Årets mässa var inget undatag vad gäller kultur och bruksföremål, men även trevligt glas och keramik och en del antika möbler fanns att köpa.
Det sedvanliga sortimentet av Lisa Larsson, LP-skivor, små teakmöbler och 50-60 tals prylar fanns också. Man kan nog med fog säga att det även detta år fanns något för alla.


Flera namnkunniga utställare fanns på plats. Nina Hartmann Antiques från Förslöv i Skåne, representeras här av Tore Sundgren.  Ett trevligt slagbord, en vacker kanna i kompaniporslin och mycket annat hade de med sig.Bergtagen Antik & Design ställde ut på åretsmässa, som vanligt med trevliga föremål.


Blomstens Antik hade mängder med små "träting", koppar, som inte minst tilltalar de Norska kunderna. Lennart som har Sjövikens Antik här i samspråk med Rainer Blomsten.

Inte en antikmarknad eller antikmässa utan dalahästar i varierande kvalité, Ransäter var inget undantag.

Vi längtar redan till nästa års mässa, om vi lever och har hälsan gör vi ett besök även nästa år.
Nu står Markaryd för dörren, sedan Katrinetorp och inte minst Brösarps Moderna, hösten blir hektisk.

1 kommentar:

  1. Stort Tack för reportage, har Ni vägarna förbi kom gärna på
    besök.
    Hälsar Lars i Västerås

    SvaraRadera