Leta i den här bloggen

torsdag 9 mars 2017

Stulet på Antikmässan i Älvsjö 2017

Varje år inträffar stölder på antikmässan. Detta år var inget undantag. Några av stölderna sker när det bara är branschfolk inne i mässhallen, vilket gör att det är mycket troligt att någon försöker sälja det stulna godset när det gått en tid. Vi ber bloggens läsare att hålla ögonen öppna och att ni lägger dessa föremål på minnet.

Vi efterlyser här några av de  föremål som stals på årets antikmässa. Ett kryddskrin i mässing från sent 1600-tal. En kryddvåg/guldvåg från sent 1600-tal, en Jugendkäpp med silverkrycka samt en mycket speciell glasbok.

De 3 första bilderna är på det stulna kryddskrinet.Här följer 3 bilder på kryddvågen/guldvågen.Skrinet och vågen glömdes kvar i en monter, de låg tillsammans i en kasse och kom sedan aldrig tillrätta. Om ni ser något av 2 dessa föremål som tillhör Lars Broberg får ni vända er till bloggen så ska vi vidarebefodra informationen till Lars.  Ni kan maila till sankt.olof@hotmail.com

En käpp snarlik denna på bild stals i Larssons Antiks monter. Silverkryckan i form av liggande kvinna bär Ungerska silverstämplar. Själva käppen är i svart trä. Om ni har information om var käppen kan finnas vänd er då till Hasse Larsson på telefonnummer: 070 815 63 30.


Boken Modernt Svenskt Glas, Stockholm 1943, 4:o, Rikt illustrerad med pärmar i glas.
Upplaga 300 ex.
Utgiven med anledning av Edward Halds 60-års dag.

Boken blev stulen i  Knutssons Antik & Konsthandels monter. Ser ni en sådan bok till salu kontakta Bo Knutsson på telefonnummer 070 346 60 77. Han kan avgöra om det är just hans bok. då boken ifråga har speciella kännetecken.

Antikmonologen skriver om mässan i sitt senaste blogginlägg och tar då bland annat upp säkerheten på Antikmässan. Länk Här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar