Leta i den här bloggen

måndag 22 juli 2013

Auktionsrapport från Norr

Mitten på juli månad, strålande sol, bra auktionsgods, vacker auktionsplats och trevligt sällskap. 
Kan det bli bättre. Vi har varit på Hägnan i Gammelstad, Luleå på auktion, Hägnan är ett vackert hembygdsområde. Vi valde mellan två bra auktioner helgen som var. Åke Auktioner höll auktion i Nätra, Nyland. Luleå Auktionsverk hade auktion på Hägnan. Det var vädret i Norrbotten som fick fälla avgörandet den här gången.

Några bilder från auktionen i Luleå..

Auktionisten Mats Hörgren säljer här en matta, i förgrunden Sonja Nilsson och Karl Möller som har Epok Antik I Umeå.

En del av en prediskol av Nils Jacobsson Fluur, en underbar träbit i barock som kostade köparen 7000  kr.

Olof inspekterar en samekniv.

Gullan från Sundsvall tittar på ett vackert ståndskåp som klubbades för strax under 10 000 kr. Vitrinhörnskåpet till vänter klubbades för 49 000 kr och kostade köparen runt 55 000 med provision inräknat. Det var en lokal antikhandlare/ samlare som köpte, den får stanna i bygden.

En praktfull Tornedalssäng.

Ett riktigt kulturföremål! En spinnrock med vackert skuren bandfläta och polykromt målad. Föremål av denna typ är oförskämt billiga på auktion idag, just denna klubbades för 450 kr, kostade köparen strax över 500 kr.

En riktigt snygg vägglampa i "Glössners" art, hittade dock ingen signatur .Några resultat från Åkes Auktioner.
Skänk 30 000 kr, för vidare öden inom antikhandeln.
Per Westman säng 9000 kr. Frånö Antikhandel.
Gustaviansk bänk ombyggd till Karl-Johan soffa, c. 24 000 kr. Frånö Antikhandel.

14 kommentarer:

 1. fel priser uppdatera ER

  SvaraRadera
  Svar
  1. Priserna från auktionen i Luleå stämmer, där var vi själva på plats. Då det gäller priserna på Åkes auktion har vi priserna i andrahand. Vi ska kontrollera priserna med auktionisten och återkommer med en rättelse om det visar sig vara fel.

   Anonym som verkar vara bättre uppdaterad än vad vi är hade ju kunnat upplysa om de "rätta" priserna.

   Radera
  2. om ni skall vara trovärdiga får ni skaffa bättre underrättelsetjänst om Ni kan

   Radera
  3. Tyvärr visade sig de uppgifter vi fått angående slutpriserna vara felaktiga. Det är tyvärr så att om Du frågar 5 olika auktionsbesökare så får Du 5 olika svar angående klubbat pris. Vi har nu kontrollerat med köpare och budgivare och fått nya uppgifter. Trovärdighet gömmer sig icke bakom anonymitet. Du borde istället gjort läsarna en tjänst och delat med Dig av vad Du anser vara de rätta slutpriserna och stå för dina åsikter och inlägg. Du kunde varit vår "underrättelsetjänst".

   Radera
  4. vad jag upplever på denna blogg bevhöver ni inga budbärare Ni är ju både Ängel å Gud

   "take a shit pil" å lägg ned verksamheten

   Radera
 2. Så skänken som ni värderade till 75000 stannade på 35000? måste ha varit ringbildning på denna pjäs, tråkigt att folk inte kan stå på egna ben här i livet.Men det är ju så samhället i övrigt fungerar-klia min rygg så.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte så säker på att det var "ringen" som köpte. Det är bara att gratulera handlaren som köpte skänken. Auktion är auktion och allt kan hända. Nästa gång vi får se denna skänk är nog priset ett helt annat. Jag blir inte förvånad om den kommer ut på någon av de större antikmässorna till skänkens "rätta" värde, eller vad en bra kund är villig att betala.

   Radera
 3. felaktiga priser

  SvaraRadera
 4. Vad gick stolen för då? Den var riktigt häftig :D Fast det var många av sakerna förståss...som sängen, vilket arbete!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var inte kvar när stolen gick och har därför inga pris på den.

   Radera
 5. Marknad priset i dag är 35000:- och olof själv borde ha köpt den då den va så billig........ sluta gnäll på handlarna då ni själv är det ....

  SvaraRadera
 6. Tyvärr fick vi felaktiga uppgifter om priset på skänken. Efter konsultation med den mycket nöjde köparen kan vi meddela att skänken kostade 30.010:- Skr. Har vi gnällt på antikhandeln? Anonym får bättre studera vårat inlägg gällande denna auktion. Hade jag själv haft disponibla kontanter att köpa skänken för hade jag gjort det, men det är ovidkommande i sammanhanget. Helt rätt att marknadspriset just vid denna auktion var 30 010:-. Min värdering just denna dag och plats visade sig för hög. Strukturella förändringar inom handlarkåren i Norrland har gjort att maktbalansen har rubbats och gör det idag svårt att sia om slutpriser. En sådan skänk hade under tidigare omständigheter aldrig gått till en handlare utanför Ångermanland. Jag ber att få återkomma i ämnet när denna skänk bjuds ut nästa gång. Klädsamt om De som har åsikter om bloggen inte gömmer sig bakom anonymitet. Mvh. Olof.

  SvaraRadera
 7. Den här bloggen är det bästa som har hänt antikbranschen. Den fyller en viktig funktion, då fackpressen inte på något sätt är kritisk. Jag tänker då på fusket med "nybyggda antikviteter" FORTSÄTT ATT GRANSKA! Det finns en blogg till som är riktigt bra och som kritiskt granskar branschen, det är Antikmonologen. Än en gång tack för en bra blogg. Jag hoppas verkligen att ni inte ger upp. MVH/ Lasse J.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lasse för dina fina ord. Jag har länkat till Antikmonologen som är en utmärkt blogg.

   Radera