Leta i den här bloggen

lördag 27 juli 2013

Auktionsbilder

Vi packade bilen tidigt i morse och gav oss iväg till Hammerdal. Vi hade sett en trevlig oljemålning på bild som vi var tvungen att titta lite närmare på. Det var Vivaropets Auktionsfirma som höll i auktionen. Det brukar alltid vara trevligt på "Vivans" auktioner. Gunnar Glantz heter auktionisten som i 30 -års tid har svingat klubban  i trakterna runt Hammerdal. Det var en trevlig gårdsauktion med många fina kulturföremål. Gunnar Glantz är en av få auktionister i Jämtland med omnejd som man faktiskt kan lämna bud till och det fungerar som det skall! Oljemålningen var till belåtenhet så vi bestämde att vi skulle vara med på telefon. Det var ingen världsmästare som hade varit framme men den antika oljan var riktigt trevlig.


Jämtskåp med originalmålat krön, även dörrarna med originalfärg, i övrigt hade skåpet sekundär färg.

Ett bakbord (bockbord)

Ovanligt fina rånjärn.

Stolar och bord från Albin Johansson i Stockholm.

Här är oljemålningen som vi bjöd på. Det blev dagens prisraket och klubban föll på 17 000 kr , så det var fler än vi  som tyckte att den var trevlig.

Olof i samspråk med Gunnar Glantz ("Vivan")

Auktionisten hade det lite hektiskt innan auktionen startade. Telefonen ringde i ett, och pratade han inte i telefon var det antikhandlare på plats som gärna ville skifta några ord med honom. På bilden Antikhandlare Gerd Halvarsson i bakgrunden hennes make Jan Halvarsson,

Gå gärna in och gilla Vivaropets Facebooksida, Det har vi gjort.
Flera auktionsbilder från Lördagen kommer senare.

1 kommentar: