Leta i den här bloggen

torsdag 18 april 2013

Det går hett till i Norrland i jakten på Gustavianska skänkar.

De senaste årens jakt på Gustavianska skänkar i Norrland har nu nått "all time high". Det stora intresset för denna möbeltyp har lett till att mycket mediokra 1800-tals exemplar betalats med priser på runt 20-25 000 kr. på små sommarauktioner. Detta alltså i första led.

Det senaste inträffade är att en lokal loppishandlare nu har blivit mordhotad efter att ha sålt en skänk till "fel" uppköpare (läs konkurrent) och dessutom för billigt!

Skänken fanns att beskåda på senaste Antikmässan i Älvsjö, Price on request. Antikbranschen är sannerligen en spännande bransch.
Skänken hade innan den hamnade på Antikmässan i Älvsjö vandrat några led, poängteras bör att säljaren på Älvsjö inte har något med den här historien att göra .
Visst är den vacker med mordhot???

5 kommentarer:

 1. När jag ser dessa fantasipriser..tänker jag ..vem blev avlurad skänken från början....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt klart en berättigad fråga.

   Radera
 2. En fantastisk skänk, som har förstörts. Totalt sönderskrapad, och som idag endast platsar i inredningstidningarnas gråmossiga hemma hos-reportage. Jag såg skänken innan vandalerna plockade fram skrapkniven. En skicklig person hade fått fram en fantastisk originalmålad möbel. Kan man inte det hantverket så skall man låta bli att vandalisera våra bästa möbler.

  SvaraRadera
 3. Vad är det för sjuk bransch när folk blir mordhotade,jag trodde man höll på med detta för att det var roligt och intressant.Tyvärr är man luttrad och den ena är värre än den andra,usch och fy och det är inte konstigt att det är svårt med nyrekrytering och välbehövlig sanering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det sjukt! När det handlar om pengar verkar det som den polerade ytan vi människor har är riktigt tunn. Jag kan uppriktigt inte förstå hur någon kan sjunka så lågt att man hotar någon i det här fallet.
   Personen i fråga är nog i behov av vård.

   Radera