Leta i den här bloggen

torsdag 14 mars 2013

Förhandstitt Antikmässan i Brösarp 2013...

Idag har det arbetats febrilt, många utställare är nu på plats. Det finns en hel del trevligt att se om man är intresserad av "riktiga" antikviteter. Det är befriande att titta på de originalmålade kulturföremål som finns  till salu här i Brösarp. Möbler som inte har tillrättalagts för att passa det absurda modet, som har skapats av okunniga journalister i inredningsmagasin, och av mindre seriösa antikhandlare. Branchorganisationerna FAK och SKAF och mässarrangörerna i Älvsjö och Helsingborg har mycket att lära av mässarrangörerna i Brösarp.

Här kommer några exempel på vad ni kan se om ni besöker mässan.

En fantastisk träskulptur hos Risgaard  & Hjort Antikviteter. Hunden till höger, Gizmo, är i högsta grad levande och inte till salu.

Patriks Antik har som vanligt en trevlig mässmonter.

Hos Hans Olssons Konsthandel från Simrishamn hittar man moderna klassiker. Som t.ex. bordet och soffan av Josef Frank, Svenskt Tenn, Soffklädsel "Drinks" av Josef Frank.

Stens Antik från Mellerud,  är med i Brösarp  för 18:e året. Och som alltid har Sten trevliga kulturföremål.

Ekenstam Antik har med sig ett riktigt bra bockbord.

Garbos fåtölj, en fransk rockokofåtölj från Greta Garbos hem på 450 East 52nd Street, Manhattan, NewYork. Efter hennes död såldes denna på auktionshuset Sotheby´s. Och nu finns den i Brösarp!!
Fler mässreportage kommer.....det här var bara en förhandstitt.
Fredag eftermiddag kommer det fler bilder.

Titta gärna på våra andra blogginlägg med bilder från Brösarps mässan.
http://sanktolofs.blogspot.se/2013/03/20-ars-jubileum-for-brosarps-antikmassa.html?showComment=1363360115275#c7240244152273562668
http://sanktolofs.blogspot.se/2013/03/barock-pa-antikmassan-i-brosarp-2013.html
http://sanktolofs.blogspot.se/2013/03/allmoge-pa-antikmassan-i-brosarp-2013.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar