Leta i den här bloggen

lördag 9 mars 2013

Antikmässan i Brösarp 2013

Fredag den 15:e mars kl 13.00 slås portarna upp för 2013-års upplaga av Antikmässan i Brösarp. 
För 20:e året i rad kommer  Brösarp på Österlen stå som värd.  Tusentals antikintresserade vandrar runt i byn och besöker de olika mässlokalerna, Brösarps Mässhall, Brösarps Gästgifveri och fd.Sparbanken. Ca. 40 antikhandlare och 10 konservatorer kommer att vara på plats.

I mässans fokus finns antikviteter i originalskick och kulturhistoriskt intressanta föremål. Folkkonst varvas med konst och högreståndsmöbler, samt nutida design. Mässan är unik i sitt slag, syftet är att ge besökarna en korrekt beskrivning av föremålen. Detta kan ses som motvikt till dagens alltmer ökande utbud av nymålade och helt nybyggda "antikviteter". (Titta gärna in på mitt blogginlägg från Antikmässan i Älvsjö 2013 ) Fejkade antikviteter är något som ni slipper se på mässan i Brösarp. Föremål som är förfalskade och på annat sätt inte håller måttet får helt enkelt inte bjudas ut till försäljning på denna mässa.


2 kommentarer:

  1. Åh, av rubriken att döma trodde jag att jag skulle få bilder från mässan.
    Får hålla ut lite till...

    SvaraRadera
  2. Du får hålla ut lite, förhoppningsvis kommer de första bilderna på tisdag kväll. Jag gör en reservation mot att uppkopplingen kanske inte fungerar, det kan ju vara lite si och så ute på landet. Förhoppningsvis har man bättre täckning i Skåne än vad man har i Norrland på en del platser.

    SvaraRadera