Leta i den här bloggen

tisdag 29 januari 2013

Återigen datastrul hos Uppsala Auktionskammare

Idag 29/1 har Uppsala Auktionskammare sin första  Onlinekvalitetsauktion med slagauktion. Återigen får vi uppleva ett datastrul utan dess like. Efter 2 timmar  hade man inte hunnit längre än till katalognummer 104. Det tog inte lång tid innan hela systemet brakade ihop, vid katalognummer 124 stannade det helt upp. Klockan är snart 15 och jag kan överhuvudtaget inte logga in på Uppsala Auktionskammares sida. Jag hann se att man på hemsidan beklagade de tekniska problemen. Nog är det beklagansvärt och irriterande alltid. Inlämnare och köpare drabbas hårt av detta strul. Det är inte första gången auktionsfirman har tekniska problem och det lär inte vara sista gången. Med tanke på all gratisreklam som man får via public service borde man ha råd med datatekniker. Man skulle nästan kunna tro att datateknikerna är anställda av Bukowskis eller av Stockholms Auktionsverk.
Kan bara konstatera att det är tur att smålänningarna inte driver ett flygbolag.

 Sedan år 1996 är Knut Knutson, känd från SVT:s tv-program Antikrundan, ägare till Uppsala Auktionskammare.

3 kommentarer:

 1. Tack för informationen, jag började tro att jag hade fel på min dator. Konstigt att de inte har lämnat någon information på sin facebooksida, det verkar som om det är den enda sida som fungerar nu.
  Lasse J.

  SvaraRadera
 2. Auktionen är framflyttad till kl. 10 imorgon. Hoppas att det inte är många som har åkt långt för att närvara på auktionen.

  SvaraRadera
 3. Det gick bättre idag men det var lite bildvisningsstrul.
  Lasse J

  SvaraRadera