Leta i den här bloggen

onsdag 16 maj 2012

Bloggutmaning - Välkommen till Graninge Bruk Zoo

Nu är det dags för en bloggutmaning igen från retroblogg nätverket. Bloggutmaningen den här gången  är   Retro Zoo, så jag hälsar er varmt välkommen till Graninge Bruk Retro Zoo. Vi hoppas att ni ska njuta av rundturen. Vi tycker mycket om djur, både levande och de av mer konstnärlig art. Så här kommer ett litet axplock av det vi har att erbjuda.
Den sittande hunden kommer från Laurids Lönborg, katten är av okänt ursprung. Den kombinerade korkskruven och flasköppnaren (flasköppnaren sitter i det löstagbara huvudet) kommer från Danmark

Denna kattfamilj är av okänt ursprung.

En Italiensk häst

2 st. Lisa Larsson Giraffer från serien Stora Zoo

Lisa Larssons känguru ur serien Stora Zoo

Bison av Lisa Larsson ur serien Lilla Zoo

Lisa Larsson ur serien Stora Zoo

Fisk och elefant från 50-talet av okänt ursprung

Gädda av Sven Wejsfelt, Gustavsberg

Isbjörnar är ju utrotninghotade så det är klart att vi har en hel familj på Graninge Zoo 

Älg av Thomas Hellström, Nittsjö

Ett trevligt lejon av okänt ursprung, kanske är det någon av er läsare som vet något?

Så till sist våran favorit en allmoge leksak från 1800- talet. Musen fick smyga sig in som en katt bland hermelinerna, kunde inte låta bli att visa denna underbara skapelse.Hoppas att ni har uppskattat denna rundtur på vår't Zoo.

10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack Emma. Vi har en del levande djur också på Graninge Bruks Zoo, 4 st. kattkillar och en tam räv som gärna nallar av kattmaten.

   Radera
 2. Det var riktig klass på dina "djur"! Om jag skulle välja en favorit så blev det nog Lisa Larssons känguru och ungen som tittar ut är så fin. Och se, du har den där fisken och elefanten. Vad kul!! Mina fyra små vänner var bland de första inläggen som jag skrev om :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att få se dina fyra små vänner.

   Radera
 3. Jag är bara så förälskad i Lisas känguru. Precis hur charmig som helst och passar bra in i ditt välfyllda och vackra Zoo.

  SvaraRadera
 4. Härliga djur! Jag har en höna7fågel i samma Bitossi-serie, visste faktiskt inte att det var Bitossi. Först trodde jag det var samma, men din hade ju ben :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det är samma serie med eller utan ben. De är väldigt lika i alla fall.

   Radera
 5. häftig kattfamilj utan ursprung, även om jag inte är mycket för djur och därför inte deltog i den här utmaningen.

  SvaraRadera
 6. kattfamiljen är bara så charmig!
  Graninge där var vi ju i höstas efter "hjortronplockningen" (fanns inga runt Sälen). Just en sådan uppsättning katter såg jag på ett loppis och har ångrat på att jag inte köpte dem- var tillbaka och tittade på sötnosarna flera gånger, men köpte istället dalahäst och en del äggkoppar. Det kan väl inte vara så att det är samma kattfamilj?? Otroligt i så fall att jag får återse dem i en blogg!!
  Loppiset vi var på låg vid ett vattendrag, för då man stod inne i ena huset kunde man se forsande vatten utanför fönstret. Fanns ännu ett hus på gården med prylar o böcker om jag inte minns fel.
  Kerstiniretronossebro

  SvaraRadera
  Svar
  1. Världen är allt bra liten ibland. Det kan nog vara så att det är samma kattfamilj, jag hade också gått och tagit i den ett par gånger innan jag köpte den av grannen, Graninge Bruks Antik. Du kanske var in till oss också när du var i Graninge, vi bor i de två vita husen lite längre bort på gatan. Vi har också en loppis-retrobutik. Du är välkommen in om du har vägarna förbi. I sommar kommer det att vara 3 loppisar inom ett par 100 m här i Graninge Bruk. Det har blivit ett riktigt antik o loppis cenrum.

   Radera